SDP sai historian ensimmäisissä aluevaaleissa Vantaa-Kerava -alueella 17 valtuutettua. Uusi valtuustoryhmä järjestäytyy jo ensi lauantaina ja hyvinvointialueen valtuusto aloittaa työnsä maaliskuun alussa.  

Vantaa-Kerava -alueen ääniharava Sirkka-Liisa Kähärä kertoo, että SDP:n ryhmä lähtee pää pystyssä uuteen valtuustotyöhön.  

  • Positiivista on, että nostimme Vantaalla SDP:n kannatusta lähes prosenttiyksikön verran kuntavaaleista. On myös hienoa, että SDP:n riveistä nousi aluevaltuustoon uusia kyvykkäitä toimijoita, jotka eivät ole ennen olleet ehdolla vaaleissa. Se tuo uutta virtaa toimintaan, Sirkka-Liisa Kähärä kommentoi. 

Keravan kaupunginvaltuuston puheenjohtaja ja aluevaltuustoon Keravalta valittu Anne Karjalainen linjaa, että demareilla on paljon puolustettavaa sosiaali- ja terveydenhuollon sekä pelastustoimen järjestämisessä. 

  • Paljon on työtä edessä. Lähdemme tekemään sitä, mitä vaaleissa lupasimme – rakentamaan alueen asukkaille turvallista elämää ja parempia palveluita. Parhaiten tämä tapahtuu hyvällä yhteistyöllä kaupunkien ja valtuutettujen välillä.   

Vantaan Sosialidemokraattisen Kunnallisjärjestön puheenjohtaja Visa Tammi kantaa huolta äänestysaktiivisuudesta. 

  • Meillä oli äänestysalueita, joissa alle joka neljäs äänioikeutettu kävi äänestämässä. Tämä on kaikkien puolueiden ongelma ja samalla myös haaste kaupungin toimijoille. Asiaa ei nyt saa lakaista maton alle, vaan sen eteen pitää tehdä hartiavoimin töitä, Visa Tammi painottaa. 

Lisätietoja, 

Sirkka-Liisa Kähärä, 050 521 7189 

Anne Karjalainen, 050 539 0744

Visa Tammi, 040 579 6309

Katso myös nämä: