Vantaa-Kerava hyvinvointialueen aluevaltuuston sosialidemokraattinen valtuustoryhmä piti järjestäytymiskokouksensa lauantaina 29.1.2022. Aluevaltuustoryhmän puheenjohtajaksi valittiin Pirkko Letto Vantaalta. Letto on Vantaan sosiaali- ja terveyslautakunnan puheenjohtaja ja ollut tiiviisti mukana uuden hyvinvointialueen valmistelutyössä poliittisessa seurantaryhmässä.

– Kiitän luottamuksesta ja lähden työhön innokkaana. Puheenjohtajiston ensimmäinen tehtävä on neuvotella muiden poliittisten ryhmien kanssa sosialidemokraattien vaalituloksen mukaisesti jäsenet aluehallitukseen ja lautakuntiin sekä muihin luottamustehtäviin. Tämän jälkeen alkaa valtuutettujen ja muiden valittujen luottamushenkilöiden aktiivinen vaikutustyö, jonka tavoitteena on Vantaan ja Keravan hyvinvointialueen sosiaali- ja terveyspalvelujen ja pelastuspalvelujen kehittäminen alueen asukkaiden hyvinvoinnin ja turvallisuuden hyväksi, Letto summaa.

Valtuustoryhmän varapuheenjohtajiksi valittiin Anne Karjalainen Keravalta ja Jari Sainio Vantaalta. SDP:llä on Vantaan ja Keravan aluevaltuustossa 17 valtuutettua.

Luottamushenkilöpaikkaneuvottelut aluevaltuuston alaisten tulevien toimielinten osalta alkavat puolueiden välillä ensi viikolla. SDP:tä neuvotteluissa edustavat  valtuustoryhmän puheenjohtajisto ja Uudenmaan Sosialidemokraattien toiminnanjohtaja Jouni Gustafsson.

Katso myös nämä: